Fotografie není k dispozici.

Mark Lewis (Kanada)

Mark Lewis (1958, Hamilton, Ontario) je významný vizuální umělec, který proslul zejména svými videoinstalacemi. Studoval na londýnské Harrowské akademii umění a následně na Polytechnic of Central London, kde byl ovlivněn konceptuálním umělcem Victorem Burginem a filmovou teoretičkou Laurou Mulveyovou. Od počátků své kariéry, kdy působil jako fotograf, postupně přešel k filmovým galerijním instalacím, inspirovaným konceptuálním hnutím osmdesátých let. Desítky filmů, které od té doby natočil, byly mimo jiné prezentovány také v MoMA (New York), BFI Southbank (Londýn) či Centre Pompidou (Paříž). Je jedním z mála filmařů, kterým bylo dovoleno natáčet v londýnské Národní galerii. Sérii čtrnácti krátkých filmů, které vytvořil pro Biennale v São Paulu a pro muzeum Louvre v Paříži, nakonec spojil do celovečerního filmu Invence. (MFF Karlovy Vary)

Filmografie

  • Invence
    2014

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít