Milan Balog (Slovensko)

Milan Balog se narodil roku 1980 v Trenčíně na Slovensku. Vystudoval filmovou a televizní fakultu VŠMU v Bratislavě. Studia absolvoval roku 2003 filmem 1.35, za který obdržel řadu cen na mezinárodních festivalech mj. cenu Arte pro nejlepší krátký film na významném festivalu krátkých filmů v Oberhausenu. Skoro všechny jeho dokumentární filmy se pohybují na hranici mezi dokumentem s fikcí. Vedle krátkometrážní filmové tvorby se úspěšně věnuje také tvorbě reklamní.

Filmografie:

Omen (SR, 1999)
Boxers (SR, 2000)
Cuzák/ Stranger (10´, SR, 2001)
Kulturfabrik (SR, 2002)
1,35 (10´, SR, 2003)
LooP (26´, SR, 2004)
Cheese (7´, SR, 2006)
We Shoot with Love (12', Czech Republic, 2009)
Dakujem, dobre/Thanks, Fine (40', Slovakia, 2010)
Monsterproces (20', Slovakia, 2011)

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.