// Vaše online dokumentární kino //

Již 10 let pro vás objevujeme ty nejlepší dokumentární filmy



Balog Milan

Milan Balog

Slovensko

Biografie

Milan Balog se narodil roku 1980 v Trenčíně na Slovensku. Vystudoval filmovou a televizní fakultu VŠMU v Bratislavě. Studia absolvoval roku 2003 filmem 1.35, za který obdržel řadu cen na mezinárodních festivalech mj. cenu Arte pro nejlepší krátký film na významném festivalu krátkých filmů v Oberhausenu. Skoro všechny jeho dokumentární filmy se pohybují na hranici mezi dokumentem s fikcí. Vedle krátkometrážní filmové tvorby se úspěšně věnuje také tvorbě reklamní.

Filmografie:

Omen (SR, 1999)
Boxers (SR, 2000)
Cuzák/ Stranger (10´, SR, 2001)
Kulturfabrik (SR, 2002)
1,35 (10´, SR, 2003)
LooP (26´, SR, 2004)
Cheese (7´, SR, 2006)
We Shoot with Love (12', Czech Republic, 2009)
Dakujem, dobre/Thanks, Fine (40', Slovakia, 2010)
Monsterproces (20', Slovakia, 2011)

1.35_2

1.35

1.35 (Orig.) / 2003 / Slovensko / 8 min

režie Milan Balog / Slovensko 2004 / 8´/ Mezi moři /

Podrobně…

Cheese_2

Cheese

Cheese (Orig.) / 2006 / Slovensko / 7 min

Podrobně…

Stranger0

Cizinec

Čužak (Orig.) / 2001 / Slovensko / 10 min

Podrobně…



Novinky

Zimní nadílka českých dokumentárních filmů

Zimní nadílka českých dokumentárních filmů

Za 100 Kč můžete mít nyní výběr dokumentů, které byly do kin uvedeny v letošním roce. A přístup k 1500 dalším snímkům z celého světa. Vážení přátelé, nezapomeňte, že ideální dárek může člověk dát nejen svým intelektuálním přátelům, ale i sám sobě.

Číst dál…

- 7.12.2016 -

Výjimečné filmy FAMUFESTU

Výjimečné filmy FAMUFESTU

Třiatřicátý ročník FAMUFESTu, soutěžní přehlídky filmů studentů FAMU, letos proběhne ve dnech 23. - 27. listopadu na pražské Letné. FAMUFEST se podruhé vrátí do Bio Oko, a nově bude probíhat program také ve Studiu Hrdinů a v Café Jedna.

Číst dál…

- 22.11.2016 -

Kosmopolitní DOK Leipzig

Kosmopolitní DOK Leipzig

Každý ročník tohohle festivalu je skvělý. A – i když se to zdá nemožné – lepší než ten minulý.

Číst dál…

- 7.11.2016 -

Další novinky…