// Vaše online dokumentární kino //

Již 10 let pro vás objevujeme ty nejlepší dokumentární filmy



Balog Milan

Milan Balog

Slovensko

Biografie

Milan Balog se narodil roku 1980 v Trenčíně na Slovensku. Vystudoval filmovou a televizní fakultu VŠMU v Bratislavě. Studia absolvoval roku 2003 filmem 1.35, za který obdržel řadu cen na mezinárodních festivalech mj. cenu Arte pro nejlepší krátký film na významném festivalu krátkých filmů v Oberhausenu. Skoro všechny jeho dokumentární filmy se pohybují na hranici mezi dokumentem s fikcí. Vedle krátkometrážní filmové tvorby se úspěšně věnuje také tvorbě reklamní.

Filmografie:

Omen (SR, 1999)
Boxers (SR, 2000)
Cuzák/ Stranger (10´, SR, 2001)
Kulturfabrik (SR, 2002)
1,35 (10´, SR, 2003)
LooP (26´, SR, 2004)
Cheese (7´, SR, 2006)
We Shoot with Love (12', Czech Republic, 2009)
Dakujem, dobre/Thanks, Fine (40', Slovakia, 2010)
Monsterproces (20', Slovakia, 2011)

1.35_2

1.35

1.35 (Orig.) / 2003 / Slovensko / 8 min

režie Milan Balog / Slovensko 2004 / 8´/ Mezi moři /

Podrobně…

Cheese_2

Cheese

Cheese (Orig.) / 2006 / Slovensko / 7 min

Podrobně…

Stranger0

Cizinec

Čužak (Orig.) / 2001 / Slovensko / 10 min

Podrobně…



Novinky

Doc Alliance Selection Award 2016: Nové režisérské talenty a devátý ročník ceny na obzoru

Doc Alliance Selection Award 2016: Nové režisérské talenty a devátý ročník ceny na obzoru

Již od roku 2008 uděluje Doc Alliance mezinárodní cenu určenou především debutujícím režisérům. Ocenění Doc Alliance Selection Award napomáhá zviditelňovat výrazné autorské talenty a podporuje jejich budoucí tvorbu finanční odměnou 5 000 euro. I v roce 2016 síť Doc Alliance vybrala sedm výrazných snímků, které se ucházejí o titul již 9. vítěze ceny. Jméno nového držitele Doc Alliance Selection Award bude vyhlášeno 7. srpna 2016 během slavnostního ceremoniálu na filmovém festivalu v Locarnu.

Číst dál…

- 13.6.2016 -

15 festivalově úspěšných dokumentů po celé ČR v roce 2016 díky projektu KineDok

15 festivalově úspěšných dokumentů po celé ČR v roce 2016 díky projektu KineDok

V minulém roce proběhl pilotní ročník jedinečného mezinárodního projektu KineDok, který přináší projekce autorských dokumentů obohacené o debaty s tvůrci filmů a odborníky nebo jiný zajímavý doprovodný program. Institut dokumentárního filmu letos zve na dalších 15 evropských dokumentů a nabízí možnost site-specific promítání kromě ČR, Slovenska, Maďarska, Rumunska a Chorvatska nově i divákům v Polsku a Norsku. V České republice budou moci fanoušci autorského dokumentu navštívit během roku na 150 projekcí na nejméně 25 nejrůznějších místech a seznámit se se současnou českou a evropskou dokumentární tvorbou.

Číst dál…

- 9.5.2016 -

Svět sám pro sebe - Rozhovor s režisérem Sławomirem Batyrou

Svět sám pro sebe - Rozhovor s režisérem Sławomirem Batyrou

Přečtěte si exkluzivní interview s polským filmařem Sławomirem Batyrou, režisérem snímku THE GREAT THEATRE. V něm vás autor provede zákoutími svého krátkého filmu tak, jako jeho snímek provádí diváky zákoutími největšího operního domu na světě. Je libo lístky do opery, nebo do kina? Co takhle na obojí?

Číst dál…

- 20.4.2016 -

Další novinky…