// Vaše online dokumentární kino //

Již 10 let pro vás objevujeme ty nejlepší dokumentární filmy



Balog Milan

Milan Balog

Slovensko

Biografie

Milan Balog se narodil roku 1980 v Trenčíně na Slovensku. Vystudoval filmovou a televizní fakultu VŠMU v Bratislavě. Studia absolvoval roku 2003 filmem 1.35, za který obdržel řadu cen na mezinárodních festivalech mj. cenu Arte pro nejlepší krátký film na významném festivalu krátkých filmů v Oberhausenu. Skoro všechny jeho dokumentární filmy se pohybují na hranici mezi dokumentem s fikcí. Vedle krátkometrážní filmové tvorby se úspěšně věnuje také tvorbě reklamní.

Filmografie:

Omen (SR, 1999)
Boxers (SR, 2000)
Cuzák/ Stranger (10´, SR, 2001)
Kulturfabrik (SR, 2002)
1,35 (10´, SR, 2003)
LooP (26´, SR, 2004)
Cheese (7´, SR, 2006)
We Shoot with Love (12', Czech Republic, 2009)
Dakujem, dobre/Thanks, Fine (40', Slovakia, 2010)
Monsterproces (20', Slovakia, 2011)

1.35_2

1.35

1.35 (Orig.) / 2003 / Slovensko / 8 min

režie Milan Balog / Slovensko 2004 / 8´/ Mezi moři /

Podrobně…

Cheese_2

Cheese

Cheese (Orig.) / 2006 / Slovensko / 7 min

Podrobně…

Stranger0

Cizinec

Čužak (Orig.) / 2001 / Slovensko / 10 min

Podrobně…



Novinky

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

„Moje tvorba má dvě části: první z nich se týká přímých politických obrazů násilí, agrese a protestů, převážně v izraelsko-palestinském kontextu. Jedná se o kritiku zpravodajských médií, která zkoumá komplexní, realistické a zároveň surrealistické aspekty těchto obrazů. Druhá část videí je pak abstraktnější a univerzálnější a zabývá se kognitivními, environmentálními a existenciálními záležitostmi,“ představuje režisér svoji tvorbu.

Číst dál…

- 16.1.2017 -

Charta 77

Charta 77

Čtyřicáté výročí založení Charty 77 si připomínáme dokumentárními profily signatářů této důležité iniciativy protikomunistického odboje. Poznejte kontext této historické události prostřednictvím autentického filmového zážitku.

Číst dál…

- 10.1.2017 -

Šťastné a filmové z DAFilms!

Šťastné a filmové z DAFilms!

Zvýhodněné předplatné na DAFilms.cz je dárek, který díky své různorodosti nikdy neomrzí. Pořídit jej můžete pro vaše blízké nebo jen tak – pro sebe.

Číst dál…

- 14.12.2016 -

Další novinky…