Fotografie není k dispozici.

Levan Akin (Švédsko)

Švédský rodák z gruzínskými kořeny Levan Akin studoval newyorskou dramatickou konzervatoř Neighborhood Playhouse a později našel uplatnění jako stážista ve studiu švédského režiséra Roye Anderssona. Debutoval snímkem Katinkas kalas (2011), jeho druhý film Kruh (2015) se pak dočkal uvedení na Berlinale. Světovou premiéru Dokud se tančí (2019) hostila nezávislá sekce festivalu v Cannes Quinzaine des réalisateurs. Akin je také autorem televizního seriálu Skuteční lidé (2012).

Filmografie

  • Dokud se tančí
    2019
  • Kruh
    2015
  • Katinkas kalas
    2011

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít