Abbás Amíní

Abbás Amíní (Írán)

Abbás Amíní se narodil v roce 1982 v íránském Ábádánu a svou filmovou kariéru zahájil jako asistent režie v celovečerních filmech. Jeho raná díla, včetně krátkých a dokumentárních filmů, se zabývají sociálními otázkami a kladou důraz na následky irácko-íránské války a životní podmínky dětí. Angažuje se v sociálních záležitostech a již deset let pracuje jako dobrovolník pro Sdružení na ochranu dětských pracovníků (APCL). Jeho celovečerní debut VALDERAMA získal uznání na Berlinale Generation 2016; projevuje se v něm jeho typická snaha působivě vyprávět o kritických společenských otázkách. NEKONEČNÁ HRANICE je Amíního nejnovější film, který si získal srdce diváků i filmových kritiků na mnoha festivalech po celém světě a dotýká se velmi vypjatých, silných a aktuálních společenských i politických témat.

Filmografie

  • Nekonečná hranice
    2023
  • Rudá země
    2018
  • Valderama
    2016

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít