Jakub Štáfek

Jakub Štáfek (Česká republika)

Český herec, moderátor a vášnivý sportovec se narodil 22. května 1990 v Praze. Od malička hrál v divadelním spolku Radar a aktivně se věnoval fotbalu. Již ve svých patnácti letech získal roli v nekonečném seriálu Ulice, díky němuž se dostal do diváckého povědomí. Studoval střední školu umění a managementu. Roku 2012 se poprvé objevil i v celovečerním filmu Probudím se včera. Následovala Vejška (2014) a Padesátka (2015). Objevil se i v několika seriálech. Svou lásku k fotbalu zúročil v krátkometrážním internetovém seriálu Vyšehrad (2016 - 2017). Ztvárnil zde hlavní postavu kontroverzního fotbalisty Juliuse "Laviho" Lavického a spolupracoval na scénáři i režii. Seriál se dočkal i uvedení v kinech v speciálně sestříhané verzi s názvem Vyšehrad: Seryjál (2021), která byla jakýmsi předkrmem k plnohodnotnému celovečerní pokračování Vyšehrad: Fylm (2022). Pod vedením režiséra Andy Fehu ztvárnil se Štěpánem Kozubem ústřední dvojici youtuberů v žánrové jízdě Shoky a Morthy: Poslední velká akce (2021). Roku 2019 absolvoval bojový zápas MMA, který vyhrál.

Filmografie

  • Vyšehrad: Fylm
    2022
  • Vyšehrad: Seryjál
    2021

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít