Robert Hloz

Robert Hloz (Česká republika)

Robert Hloz studoval režii na filmové škole v Jižní Koreji a FMK UTB ve Zlíně. Za svůj krátký film Mlýn získal řadu zahraničních ocenění, včetně výhry Noci Filmových Nadějí a celosvětové Kodak Student Gold Award. V roce 2012 měl v Cannes premiéru jeho korejský sci-fi film Numbers, za který byl posléze nominován na Českého lva za studentský film, obdržel cenu za nejlepší krátký film Visegradské čtyřky, Zvláštní cenu poroty na festivalu v Drážďanech a další. Po jeho uvedení na webu ho vidělo přes milion diváků.

V roce 2014 byl vybrán mezi Berlinale Talents.

V roce 2015 dokončil svůj magisterský film Lháři, o partě kluků zatajujících nalezení mrtvého těla. Lháři získali cenu za nejlepší studentský film iShorts 2015 a postoupili do semifinále nominací na studentského Oscara. V roce 2022 se svým posledním krátkým filmem Crumbs vyhrál sekci Straight8 na festivalu v Cannes.

V roce 2023 Robert Hloz uvedl svůj celovečerní debut – koprodukční sci-fi ze střední Evropy Bod obnovy. Projekt obdržel cenu za nejlepší projekt na Midpoint Feature Launch 2016, cenu za nejlepší pitch na Tallin Black Nights, byl podpořen fondem MEDIA a byl vybrán na HAF Hong Kong Market, BIFAN Market, Sitges a Frontiéres Fantasia Film Market.

Filmografie

  • Bod obnovy
    2023
  • Crumbs
    2020
  • Lháři
    2015
  • Přechodné vědomí
    2014
  • Numbers
    2012
  • Mlýn
    2011

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít