Fotografie není k dispozici.

Daniela Gébová (Česká republika)

Daniela Gébová (narozená 1964 v Ostravě) vystudovala Filmovou a televizní fakultu v Praze, obor dokumentární režie. Pracovala jako scénárista a redaktor v České televizi Ostrava (Ta naše povaha česká apod.), a jako režisér spolupracovala na dokumentárních a hudebních cyklech - Ego, Deset století architektury, hudební magazín„60“ a Poprask, cykly se sociálním zaměřením a rasovou tematikou atd..). Natočila přes 20 dokumentárních filmů, několik krátkých reklamních spotů a propagačních dokumentů. Jejím hlavním zaměřením jsou filmy se sociální tématikou, architektura a výtvarné zpracování obrazu pomocí klasických i počítačových animací.

Filmografie

  • Takové ty věci/ Such That Things
    ČR, 1997
  • Josef - život obyčejného člověka
    8´, ČR, 1996
  • Industriální elegie/ Industrial Elegy
    70´, ČR, 2006
  • Ekologia Viva/ Ecologia Viva
    56´, ČR, 1999
  • František Kupka - Symfonik barev a malíř kosmu
    32´, ČR, 2008
  • Ptačí políbení/ A Bird's Kiss
    32´, ČR, 2001

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít