Fotografie není k dispozici.

Theodora Remundová (Česká republika)

Theodora Remundová se narodila 1974, jejími rodiči jsou herečka Iva Janžurová a režisér Stanislav Remunda, je mladší sestrou Sabiny Remundové.
Po gymnáziu vystudovala FAMU (katedra dokumentární režie), kde na sebe upozornila několika zdařilými školními snímky realizovanými vesměs ve spolupráci s Českou televizí. V roce 2000 studium na FAMU ukončila absolventským filmem Standard, tvořícím první část celovečerního filmového projektu Ničeho nelituji, který byl v roce 2003 dokončen díky grantu Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie. Za ten obdržela Zvláštní cenu poroty na karlovarském festivalu.
Současně se studiem na FAMU se věnovala herectví. Po spolupráci na několika experimentálních projektech začala hrát v pražském divadle Na Zábradlí, kde byla i na čas angažována, mimo jiné i v představení svých rodičů. Mezi nejzajímavější role patří Sáša v Čechovově Ivanovovi, dívka v Muchinové Táně Táně, Ilona v Orkenyho Kočičí hře, Hanečka ve Wispianskeho Wesele nebo Claire ve hře T. Williamse Hra o dvou postavách v divadle Rubín.
Po spolupráci na několika školních (FAMU) filmech hrála v televizní povídce Jana Hřebejka Okno. Debutovala i v oblasti celovečerních hraných snímků – ve filmu Praha očima… - v povídce Michaely Pavlátové Absolutní láska. Dále vytvořila jednu z hlavních postav - Janu - ve filmu Alice Nellis Ene Bene, kde Theodora hrála se svou matkou Ivou Janžurovou.
Se svým partnerem, violoncellistou Tomášem Hostičkou, má syny Kajetána a Alfréda.

Filmografie

  • Kočky
    ČR, 2000
  • Ničeho nelituji
    83´, ČR, 2003
  • Dobře namíchaný Jiří Adamíra
    50, ČR, 2002
  • Život bez škatulky
    26´, ČR, 2008
  • Být jabloňovým květem
    26', ČR, 2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít