Zuzana Piussi

Zuzana Piussi (Slovensko)

Zuzana Piussi se narodila roku 1971 v Bratislavě. Od roku 1992 pracuje jako scénografka a návrhářka kostýmů, především pro divadlo Stoka v Bratislavě. V roce 1999 napsala divadelní hru Modna prehliadka ve spolupráci s L.Burgrem a I.Hrubanicovou. V roce 2000 založila Volné sdružení pro současnou operu, spolu s L. Burgrem. Napsala libreta k operám John King (2001) a Tete-a-tete (2002), je také autorkou scény a kostýmů. Od roku 2002 studuje na VŠMU v Bratislavě na filmové a televizní fakultě. Její první dokumentární snímek Výmet získal Hlavní cenu na MFF v Beirutu v roce 2003.


Filmografie:

Výmet (22', SR, 2003)
Bezbožná krajina (34', SR, 2004)
Anjeli plačú (54', SR, 2005)
Stoka (18', SR, 2007)
Myslím, tedy slam (51', ČR, 2008)
Babička (74', ČR/SR, 2008)
Koliba (45', SR, 2009)
Hrdina naší doby (55', SR, 2009)
Nemoc tretej moci/Disease of the Third Power (52', SR, 2011)
Muži revoluce (65', SR, 2011)
Kuracia láska/Chicken Love (45', SR, 2011)
Od Fica do Fica/The Grasp of the State (82', SR, 2012)
Křehká identita (70', ČR/SR, 2012)
Kríza slovenských elít (24', ČR, 2013)
Fenomén Šmejdi (26', ČR, 2014)
Priamy prenos (57', ČR/SR, 2014)
Ťažká voľba (80', ČR/SR, 2016)

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.