// Vaše online dokumentární kino //

Již 10 let pro vás objevujeme ty nejlepší dokumentární filmy



piussi zuzana

Zuzana Piussi

Slovensko

Biografie

Zuzana Piussi se narodila roku 1971 v Bratislavě. Od roku 1992 pracuje jako scénografka a návrhářka kostýmů, především pro divadlo Stoka v Bratislavě. V roce 1999 napsala divadelní hru Modna prehliadka ve spolupráci s L.Burgrem a I.Hrubanicovou. V roce 2000 založila Volné sdružení pro současnou operu, spolu s L. Burgrem. Napsala libreta k operám John King (2001) a Tete-a-tete (2002), je také autorkou scény a kostýmů. Od roku 2002 studuje na VŠMU v Bratislavě na filmové a televizní fakultě. Její první dokumentární snímek Výmet získal Hlavní cenu na MFF v Beirutu v roce 2003.


Filmografie:

Výmet (22', SR, 2003)
Bezbožná krajina (34', SR, 2004)
Anjeli plačú (54', SR, 2005)
Stoka (18', SR, 2007)
Myslím, tedy slam (51', ČR, 2008)
Babička (74', ČR/SR, 2008)
Koliba (45', SR, 2009)
Hrdina naší doby (55', SR, 2009)
Nemoc tretej moci/Disease of the Third Power (52', SR, 2011)
Muži revoluce (65', SR, 2011)
Kuracia láska/Chicken Love (45', SR, 2011)
Od Fica do Fica/The Grasp of the State (82', SR, 2012)
Křehká identita (70', ČR/SR, 2012)
Kríza slovenských elít (24', ČR, 2013)
Fenomén Šmejdi (26', ČR, 2014)
Priamy prenos (57', ČR/SR, 2014)
Ťažká voľba (80', ČR/SR, 2016)

Crying_Of_Angels_1

Andělé pláčou

Anjeli plačú (Orig.) / 2005 / Slovensko / 54 min

Více než rok sledovala dokumentaristka Zuza Piussi osudy několika slovenských homosexuálů. V zjevné snaze pochopit hrdiny a sdělit divákovi především to, jak sami vnímají svoji roli ve společnosti...

Podrobně…

hrdina_1

Hrdina naší doby

Hrdina našich čias (Orig.) / 2009 / Slovensko / 52 min

Hrdina naší doby, film sestavený ze třech novel, představuje starého intelektuála a jeho zanikající svět...

Podrobně…

Koliba_1

Koliba

Koliba (Orig.) / 2009 / Slovensko / 45 min

Režisérka Zuzana Piussi v hlavní roli dokumentární detektivky o osudech slovenského filmu...

Podrobně…

kuracia_laska_1

Kuracia láska

Kuracia láska (Orig.) / 2011 / Slovensko / 52 min

Kuřecí křídélka jsou typickým americkým jídlem a po celým Spojeným Státem mají obrovskou popularitu. Film ukazuje jak Matt Reynold s několika kamarády se vydal na cestu za dokonalými kuřecími křidélky.

Podrobně…

Nemoc_tretej_moci_1

Nemoc třetí moci

Nemoc tretej moci (Orig.) / 2011 / Slovensko / 52 min

Politický dokumentární film o černých dírách v slovenské justici a o stavu práva na Slovensku...

Podrobně…

od_fica_do_fica_1

Od Fica do Fica

Od Fica do Fica (Orig.) / 2012 / Slovensko / 80 min

Režisérka Zuzana Piussi začala natáčet svůj film ze zoufalství. Od voleb 2010 do voleb 2012 se kolem sebe dívala s otevřenýma očima a zaznamenávala...

Podrobně…



Novinky

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

„Moje tvorba má dvě části: první z nich se týká přímých politických obrazů násilí, agrese a protestů, převážně v izraelsko-palestinském kontextu. Jedná se o kritiku zpravodajských médií, která zkoumá komplexní, realistické a zároveň surrealistické aspekty těchto obrazů. Druhá část videí je pak abstraktnější a univerzálnější a zabývá se kognitivními, environmentálními a existenciálními záležitostmi,“ představuje režisér svoji tvorbu.

Číst dál…

- 16.1.2017 -

Charta 77

Charta 77

Čtyřicáté výročí založení Charty 77 si připomínáme dokumentárními profily signatářů této důležité iniciativy protikomunistického odboje. Poznejte kontext této historické události prostřednictvím autentického filmového zážitku.

Číst dál…

- 10.1.2017 -

Šťastné a filmové z DAFilms!

Šťastné a filmové z DAFilms!

Zvýhodněné předplatné na DAFilms.cz je dárek, který díky své různorodosti nikdy neomrzí. Pořídit jej můžete pro vaše blízké nebo jen tak – pro sebe.

Číst dál…

- 14.12.2016 -

Další novinky…