Fotografie není k dispozici.

Miloslav Novák (Česká republika)

Miloslav Novák (narozen 1978, Dvůr Králové nad Labem) absolvoval SVOŠF v Písku a po studiích na katedře střihové skladby na pražské FAMU se uplatnil jako novinář v Lidových a Literárních novinách. Ve studiích na FAMU pokračoval na katedře dokumentu a zároveň studoval FF UK. Zaujal dokumentárním portrétem J.C. – Zkušenost s expresionismem (2001) o významném českém filmovém a literárním kritikovi Jiřím Cieslarovi. V roce 2003 režíroval spolu s Lucií Královou snímek Zlopověstné dítě oceněný jako nejlepší dokument na MFF v Jihlavě. Během půlroční stáže na univerzitě v sardinském Cagliari natočil film Is Mortorious o sluchových vjemech nevidomých.

Filmografie

  • Is Mrtorious
    Itálie, 2006
  • Zlopověstné dítě/ The Ill-Fated Child – společně s Lucií Královou
    37´, ČR, 2003
  • J.C. - Zkušenost s expresionismem
    37´, ČR, 2001
  • Mír s Tuleni/ Peace with the Seals
    100´, ČR, 2007

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít