Andrea Kalinová

Andrea Kalinová (Slovensko)

Andrea Kalinová vystudovala fotografii a nová média na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě v roce 2006 svým absolventským filmem Tajemství jednoho bazénu, který formou mockumentu zkoumal a mystifikoval nikdy nedokončený bazén nad bratislavským tramvajovým tunelem. Její další dokumentární film „Off Season“ (2018) se zaměřuje na jednu z nejvýznamnějších staveb 20. století - opuštěné sanatorium Machnáč v lázeňském městě Trenčianske Teplice, a to prostřednictvím lidí, kteří nevzdali boj o jeho záchranu. Andrea Kalinová byla súčástí Caucasus Cinema 2023, kde natočila několik krátkych filmů: Fotka s diktátorom, Mozaika (s Valerií Korolovou), Winter is going, passing away, Poslední obyvatelia zo sanatória Družba.

Více info o jejích projektech

Filmografie

  • Fotka s diktátorom
    2023
  • Winter is going, passing away
    2023
  • Mozaika
    2023
  • Poslední obyvatelia zo sanatória Družba
    2023
  • Po sezóne
    2018
  • Tajemství jednoho bazénu
    2006

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít