Fotografie není k dispozici.

George Agadjanean (Moldavsko)

George Agadjanean se narodil v roce 1986 v Kišiněvě v Moldavsku. S filmem vyrůstal od  raného věku, neboť oba jeho rodiče absolvovali filmovou školu VGIK a snažili se v synovi povzbuzovat lásku k filmu a procesu filmové tvorby již od dětství. V patnácti letech dostal zaměstnání u Moldavského filmu jako asistent scény. Jeho prvním větším projektem byl Bucharest Express, koprodukce Moldavska a USA, kde pracoval jako asistent osvětlovače a asistent kameramana. Po skončení tříměsíčního projektu často vypomáhal při tvorbě videoklipů či reklam.
V roce 2002 nastoupil na Hudební a výtvarnou akademii, obor režie. V průběhu studií také pracoval pro několik soukromých společností na poli audiovizuální tvorby. V roce 2004 natočil v rámci akademie svůj první film, dokument Square N 10 o lidech bez domova ve svém okolí. Film San Sanych je jeho absolventským filmem z roku 2007.
V současnosti pracuje v Moldavském filmovém studiu jako režisér na několika filmových projektech.

Filmografie

  • Ivan Turbinka. 40 years ago
    2009
  • 800 violet horses
    2008
  • San Sanych
    2007
  • The Tuberculosis is curable
    2006
  • Afro-Moldavians
    2005
  • Die Deutshen Spuren in Moldavie/ German Tracks in Moldavia
    2005
  • Square N10
    2004

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít