Martin Dušek

Martin Dušek (Česká republika)

Martin Dušek (1978, Česká Lípa, Československo) vystudoval televizní žurnalistiku na FSV UK v Praze a studoval dokumentární tvorbu na FAMU. Jeho celovečerní dokumentární debut Poustevna, das ist Paradies (2007, rež. s O. Provazníkem) byl na MFDF Jihlava oceněn jako nejlepší český film a později jej uvedl MFF v Göteborgu. Ženy SHR (2010, rež. s O. Provazníkem) vybral do své soutěže izraelský festival DocAviv. V roce 2013 natočil Dušek snímky Rozezlení, o potomcích lidí přeživších vyhlazení Lidic, a Parta Analog, ukazující iluze spojené s prací v televizi obecně, v totalitní společnosti zvláště. Kinematograficky pojatý dokument K oblakům vzhlížíme pozoruje mladé nezaměstnané lidi ze severních Čech, každodenně utíkající ze všední reality k automobilovému tuningu. S Ondřejem Provazníkem v současné době připravuje společný hraný debut Staříci. (kviff.com)


Filmografie:
2005 Dokumentálové (studentský film)
2007 Poustevna, das ist Paradies
2009 Vikingové z Brna (TV film)
2010 Ženy SHR (TV film)
2011 Mein kroj (TV film)
2012 Ve znamení psa (TV film)
2013 Český žurnál (TV seriál)
2013 Český žurnál: Rozezlení (TV film)
2013 Parta Analog
2014 Czechtuning: K oblakům vzhlížíme

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.