Peter Mettler (Kanada)

Peter Mettler (narozený 1958 v Torontu) má švýcarské kořeny, narozen a vychován byl však v Kanadě. Jeho absolventský film Scissere získal cenu Normana McLarena pro nejlepší studentský film. Ve své další tvorbě pokračoval v rozvíjení vlastního specifického stylu, pro který se obtížně hledají kategorie. Styl rozpínající se mezi dramatickou, experimentální a dokumentární tvorbou, není tedy divu, že většina kritiků volí často pro jeho filmy slovo esej. Mettlerův tvůrčí potenciál se neralizuje pouze na filmovém plátně. Stejnou měrou se Peter Mettler angažuje v hudbě, tanci a fotografii. Jako kameraman se Peter Mettler podílel na mnoha filmech svých kolegů, spolupracoval mj. na několika filmech Atoma Egoyna.


Filmografie:

Lancalot Freely (20´, Kanada, 1980)
Scissere (88´, Kanada, 1982)
Eastern Avenue (58´, Kanada, 1985)
The Top of his Head (110, Kanada, 1989)
Tectonic Plates (106´, Kanada, 1992)
Picture of Light (83´, Švýcarsko/Kanada, 1994)
Balifilm (30´, Kanada, 1996)
Gambling, Gods and LSD (180´, Kanada/Švýcarsko, 2002)
Away (3´, Kanada, 2007)
Shostakovitch/Notes in Silence (25´, Kanada, 2007)
Petropolis: Aerial Perspectives on the Alberta Tar Sands (43´, Kanada, 2009)
The End of Time (109', Switzerland/Canada, 2012)

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.