Fotografie není k dispozici.

Serge Giguère (Kanada)

Serge Giguère je jeden z předních quebeckých filmových tvůrců. Během tří desetiletí své tvůrční práce se mu podařilo vtisknout Quebeckému dokumentárnímu filmu identitu, která odráží kolektivní vědomí. Filmařskou kariéru zahájil jako kameraman, kdy natočil přes šedesát snímků, poté se stal kritikou uznávaným režisérem. V roce 1974 spoluzaložil instituci Lef Films d’aventures sociales du Québec a zůstal jejím partnerem až do roku 1984, kdy spolu se Sylvie Van Brabant založili Les Productions du Rapide-Blanc. V letech 1998-2001 působil jako externí filmový tvůrce národní filmové rady v Kanadě. Serge Giguère také zasedl v mnoha porotách a je držitelem mnoha cen, včetně Prix de l’Association québécoise des critiques de cinéma za nejlepší středometrážní film roku (1988, 1991, 1995), Prix Gémaux (1992) a Prix Jutra (2007). V roce 2006 věnoval jeho dílu retrospektivu festival Hot Docs. Serge Giguère žije v Saint-Norbert-d’Arthabaska v Quebecu.

Filmografie

  • Le réel du mégaphone
    Kanada, 1999
  • Oscar Thiffault
    Kanada, 1987
  • À force de rêves/ Driven by Dreams
    83´, Kanada, 2006
  • Le roi du drum
    54´, Kanada, 1992
  • 9 St-Augustin
    52´, Kanada, 1996
  • Belle famille
    102´, Kanada, 1978
  • Depuis que le monde est monde (62´, Kanada, 1981) – režisér části

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít