Fotografie není k dispozici.

Maria Augusta Ramos (Nizozemsko)

Maria Ramos se narodila roku 1964 ve městě Brasília v Brazílii. Po bakalářském studiu na Brazilské univerzitě, obor muzikologie/hra na klavír se přestěhovala do Evropy, kde studovala muzikologii a elektroakustickou hudbu v Paříži v rámci Groupe de Recherche Musicale a na City University v Londýně. V roce 1990 se přestěhovala do Holandska, kde nastoupila na Nizozemskou filmovou a televizní akademii (NFTVA), obor dokumentární režie.
Její první celovečerní dokument Brasilia, a Day in February získal cenu poroty na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů „It’s All True“ v São Paulu a byl uveden na několika mezinárodních dokumentárních festivalech. V roce 1998 natočila pro nizozemskou televizní stanici VPRO dokumentární cyklus o zamilovaných dětech Butterflies in Your Stomach. Cyklus byl nominován na cenu Grote Kinderkast-televisieprijs za nejlepší nizozemský pořad pro děti za rok 1999.
Její dokumentární snímek Justiça o brazilském justičním systému získal Grand Prix na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Visions du Réel v Nyonu a několik dalších ocenění.
Maria Ramos také pracuje jako poradkyně Nizozemské kulturní mediální nadace Mediafonds

Filmografie

  • Desi
    90´, Holandsko, 2000
  • Juízo/ Behave
    90´, Brazílie, 2008
  • Brasília - Um Dia en Fevreiro/ Brasilia, a Day in February
    68´, Brazílie/Holandsko, 1997
  • Rio-Um Dia en Agosto/ Rio, a Day in August
    52´, Holandsko/Brazílie, 2002
  • Boy and aleid
    50´, Holandsko, 1994
  • “I think what I want to say is…”
    40´, Holandsko, 1993
  • Justiça/ Justice
    100´, Holandsko/Brazílie, 2004

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít