Fotografie není k dispozici.

Patric Jean (Belgie)

Patric Jean se narodil v Belgii roku 1968. Vystudoval zde postupně literaturu na Bruselské univerzitě, divadlo na konzervatoři a film na filmové škole INSAS.
Jako režisér natáčel nejprve krátké hrané filmy. Jeho první dokument se jmenuje Les enfants de Borinage - lettre a Henri Storck a popisuje hluboké sociální nepokoje na jihu Belgie, které vyvolala belgická socialistická strana a způsobila tím na domácí scéně značné politické pozdvižení.
Jeho následující film Traces patřil do žánru hraného dokumentu. Vyprávěl o Didier Mahieauovi, malíři. V roce 2003 Patric natočil film La Raison du plus fort/ Might Is Right, který se promítal ve více než čtyřiceti kinech ve Francii a následně v patnácti zemích světa. Jeho další dlouhometrážní dokument - D´un Mur l´autre/Wall to Wall - je smutnou přesto nadějnou road movie emigrantů. Jeho zatím poslední projekt se kriticky věnuje „mužské dominanci“ s feministickým vyzněním.
Patri Jean žije v Belgii a Paříži, kde chystá své další projekty – hranou i dokumentární sérii.

Filmografie

  • Lazarus Mirages
    France, 2012
  • D´un Mur l´autre/Wall to Wall
    Belgie, 2005
  • Traces
    Belgie, 2001
  • Les enfants du borinage - Lettre à Henri Storck
    Belgie, 2000
  • La raison du plus fort/ Might is Right
    86´, Belgie, 2003
  • La conquête du Pôle Sud - together with Manfred Karge
    25´, Belgie, 1997
  • La domination masculine/ Male Domination
    103´, Francie, 2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít