Fotografie není k dispozici.

Denis Gheerbrant (Francie)

Denis Gheerbrant se narodil v roce 1948. Po studiu literatury nastoupil v roce 1969 na slavnou filmovou školu IDHEC (nyní FEMIS). Vystudoval režii a kameru. Od roku 1972 se věnoval nejrůznějším aktivitám v oblasti filmu. Ať už se zabýval postindustriální Francií či důsledky genocidy ve Rwandě, věnoval se svým filmům s velkým temperamentem. Jeho dokumentární díla se vyznačují tzv. „oreille absolu“, dojmem, že Gheerbrant svým hrdinům soustředěně naslouchá a navazuje s nimi upřímný vztah. Inspiraci čerpá z fotografie a sám je také vynikajícím fotografem a kameramanem. Ve všech svých filmech také stál za kamerou a dále spolupracoval s uznávanými režiséry, jako je René Allio či Jean-Pierre Denis. Byl kameramanem v Denisově celovečerním filmu Histoire d’Adrien, který získal zlatou kameru v Cannes.

Filmografie

  • Et la vie
    95´, Francie, 1991
  • Grands comme le monde
    91´, Francie, 1999
  • Le voyage à la mer
    87´, Francie, 2002
  • La vie est immense et pleine de dangers/ Life Is Boundless and Full of Dangers
    80´, Francie, 1996
  • La république Marseille
    360´, Francie, 2009
  • Après - Un voyage dans le Rwanda
    105´, Francie, 2005

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít