Fotografie není k dispozici.

Silvia Maglioni (Itálie)

Po absolvování doktorátu na téma kočovnictví se Silvii Maglioni podařilo vymanit ze zatuchlého akademického světa a nyní by se nejraději proháněla na kolečkových bruslích po Venice Beach, poslouchala album „The Marble Index“ od Nico a četla Adornovu knihu „Minima Moralia“. V roce 2005 spolu s Graeme Thomsonem založila TERMINAL BEACH – multimediální uměleckou platformu, která zkoumá nové konfigurace obrazu, zvuku, textu a diváctví, a od té doby společně tvoří filmy a fotoeseje, zvukové instalace a videoinstalace, pořádají sólové i skupinové výstavy, performance, vytvářejí experimentální rozhlasové pořady a publikují nejrůznější texty. V roce 2009 dokončili první celovečerní film Facs of Life, který na základě setkání s bývalými studenty Gillese Deleuze zkoumá odkaz tohoto filosofa, a pohybuje se na území dokumentu, hraného filmu, eseje a videoartu.

Vedle snímku Through the Letterbox, úpravy archivního záznamu semináře Gillese Deleuze ve Vincennes ve vysokém rozlišení, a snímku Wolkengestalt, který pohlíží na události 11. září a jeho následky prizmatem Goethových meteorologických deníků, jejich filmografie dále zahrnuje snímky Ghosts of Chance, The balade of Dèsastronaute #1 a Statues.

Jejich tvorba byla představena v rámci nejrůznějších mezinárodních institucí a uměleckých nadací, jako je TATE Britain, Museum Ludwig, 16beaver, Fondazione Pistoletto, European Media Art Festival, Fundação Clovis Salgado, Bétonsalon, Amsterdam Film Experience, Maison Rouge, Gasworks, Stedelijk Museum, Kunstenzentrum Z33, Telic Arts Exchange, Goldsmiths, ENS, Museu de Arte Contemporânea Serralves, UCLA, Lebanese Academy of Fine Arts či Museo MALBA.

Silvia Maglioni žije v Paříži, kde v současné době pracuje spolu s Graeme Thomsonem na celovečerním filmu GIRL FROM THE NOUVELLE VAGUE. Dále spolupracuje s mezinárodní skupinou umělců a teoretiků KAFKAMACHINE, která chce realizovat projekt Félixe Guattariho – natočit Kafkův film. V neposlední řadě spolupracuje na projektu zveřejnění scénáře ke ztracenému filmu.

Je členkou Collectif Jeune Cinéma a Collectif Presque Ruines.

Filmografie

  • Disappear One
    2015
  • Blind Data
    2013
  • In Search of UIQ
    2013
  • Through the Letterbox
    2010
  • Facs of Life
    2009
  • Wolkengestalt
    2007
  • Statues
    2003

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít