Fotografie není k dispozici.

Ventura Durall (Španělsko)

Ventura Durall I Soler se narodil roku 1974 v Barceloně. Vystudoval scenáristiku na ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). V roce 2000 založil produkční společnost NANOUK FILMS s ambicemi vytvořit uměleckou platformu pro setkávání katalánské a evropské audiovizuální scény a dokumentárního filmu s filmem hraným. Je vedoucím katedry dokumentu na ESCAC. Má na starosti absolventské projekty studentů a je hlavním pedagogem Documentary and Society Master Programme. Jeho celovečerní hraný film The two lives of Andrés Rabadán (vychází ze skutečného příběhu Andrése Rabadana, který Ventura Durall zpracoval v dokumentu The Forgiveness) získal ocenění pro nejlepší nezávislý evropský film na festivalu ECU v Paříži (2009).

Filmografie

  • The two lives of Andrés Rabadán
    84´, Španělsko, 2008
  • Els anys salvatges
    76', Spain/Ethiopia, 2013
  • El Perdón/ The Forgiveness
    64´, Španělsko, 2009
  • Isla negra, illa blanca
    52´, Španělsko, 2004
  • Hablemos del documental
    52´, Španělsko, 2002
  • El somriure amagat
    13´, Španělsko, 2011
  • La dama dels coloms – společne s Sergi Marti
    13´, Španělsko, 2001

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít