Fotografie není k dispozici.

Jakub Hejna (Česká republika)

Jakub Hejna je filmový střihač a režisér. Studoval na Písecké Filmové škole a posléze na pražské FAMU, obor střihová skladba filmu. Je zakladatelem postprodukčního studia Young Film. Jako střihač se podílel na řadě úspěšných dokumentárních a hraných filmů, např. Ženy pro měny (r. Erika Hníková, 2004); Pátrání po Ester (r. Věra Chytilová, 2005); René (r. Helena Třeštíková, 2008); Katka (r. Helena Třeštíková, 2009); Fair Play (r. Andrea Sedláčková, 2014); Jáma (r. Jiří Stejskal, 2014); Červená (r. Olga Sommerová, 2017); Dukla61 (r. David Ondříček, 2018), aj.

V roce 2011 realizoval svůj celovečerní dokumentární debut Divadlo Svoboda, který byl nominován v kategorii Nejlepší dokument (Český Lev 2011 a Cena české filmové kritiky 2011). Spolu s Helenou Třeštíkovou režíroval film Zkáza krásou (2016), o životě herečky Lídy Baarové, a film Forman vs Forman (2019), mapující život režiséra Miloše Formana.

Filmografie

  • Forman vs Forman
    2019
  • Zkáza krásou
    2016
  • Divadlo Svoboda
    2011

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít