Fotografie není k dispozici.

Taťána Marková (Česká republika)

Absolventka Divadelní a filmové vědy na FFUK, studijní pobyt na University of Southern California, Los Angeles, USA – Fulbrightovo stipendium. Dokumentární film Vukovar – město nebo minulost (1993), na němž se podílela N. Dudinski, V. Janečkem, V. Ježkem a F. Tesařem, získal cenu VH1/Witness Honor v Holywoodu v roce 1996. Dokument Holky z fildy (2009), který natočila spolu s N. Dudinskou, byl uveden v České televizi a na festivalech Femina Film, Jeden svět, Academia Film Olomouc , Doc Europe III. v Portugalsku a PAREVO v Budapešti a Gdaňsku. Dokumentární film s animovanými pasážemi Jak to říct dětem? (2014), který natočila s Miroslavem Trejtnarem, byl premiérově uveden 17. 11. 2014 na Festivalu svobody v rámci akce Děkujeme, že můžem – Korzo Národní a byl v soutěži krátkých filmů zemí Visegrádu na festivalu Febiofest v Bratislavě.

Filmografie

  • Setkání s Libuší
    2019
  • Jak to říct dětem
    2014
  • Holky z fildy
    2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít