Fotografie není k dispozici.

Martin Hanzlíček (Česká republika)

Martin Hanzlíček se narodil roku 1955 v Praze. V roce 1983 dokončil studia na katedře dokumentárního filmu na Filmové akademii múzických umění v Praze. Od roku 1984 externě spolupracoval se Slovenskou televizí v Bratislavě, kde se podílel na tvorbě více než čtyřiceti dokumentárních filmů. V roce 1992 působil v ČST Bratislava jako šéfredaktor redakce vzdělávacích programů. Po rozpadu republiky žije v Praze. Byl autorem a režisérem několika vzdělávacích projektů realizovaných ve spolupráci s ČT a spolupracoval s FEBIEM. Od roku 2002 se podílel na realizaci magazínu Vědník. V roce 2002 spolupracoval na seriálu ČT Čestní občané (díl Rudolf Slánský, scénář a režie), který byl vyznamenán cenou Fites za televizní dokumentární seriál. Spolupracoval s Českou televizí Praha na projektech Popularis, Diagnóza a Domácí lékař. V roce 2006 dokončil hodinový film Sám proti sobě (STV, portrét R. Sikory), který v roce 2007 získal 3. místo na mezinárodním festivalu umění ARTS & FILM v Telči. V roce 2007 natočil film Krajina našich předků jako zakázku města Mikulov (tvorba krajiny a podpora turistického ruchu). Film získal Cenu měst a obcí na mezinárodním festivalu Ekotopfilm v Bratislavě. Dokument Krátká dlouhá cesta z roku 2009 získal Cenu Trilobit a Křišťálovou menoru na festivalu 9 bran.

Filmografie

  • Husí kůže - Zimomriavky
    2014
  • 35 měsíců s Natálkou
    2013
  • Krátká dlouhá cesta
    2009
  • Dobré ráno, Slovensko
    2009
  • Sám proti sobě
    2007
  • Obyvateľ vlastného ostrova
    2007
  • Egon Bondy
    2005
  • Zóna A
    1985

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít