// Vaše online dokumentární kino //

Již 10 let pro vás objevujeme ty nejlepší dokumentární filmy



viktor portel

Viktor Portel

Česká republika

Biografie

Od roku 2009 studuje na Katedře dokumentární tvorby FAMU a aktivně se zapojuje do různých kulturních i kulturně-politických projektů. Vlastní filmografie: Hledání ztraceného, ztrácení hledaného (2008), Být rád že vůbec byl (2009), Od bratra k bratru (2010), Prostor pro naši reklamu (2010), Vladimír Špidla, běžec na svém místě (2011), Kaiser Kanner Dirigent (2011).


Filmografie:
2013 Expremiéři (TV seriál)
2013 Radokova Trojská válka (TV film)
2012 Srdce Havel (studentský film)
2011 Kaiser Kanner Dirigent
2011 Vladimír Špidla: Běžec na svém místě
2010 Od bratra k bratru (studentský film)

Kaiser_Kanner_Dirigent

Kaiser Kanner Dirigent

Kaiser Kanner Dirigent (Orig.) / 2011 / Česká republika / 13 min

Film zmnožuje portrét Oldřicha Kaisera...

Podrobně…

srdce_havel_1

Srdce Havel

Srdce Havel (Orig.) / 2012 / Česká republika / 3 min

Davy lidí se scházejí na pohřbu Václava Havla a poslanci zatím schvalují zákon o tom, že se Václav Havel zasloužil o stát. Metaři mezi tím v noci odklízejí donesené svíčky a umělci z nich slévají monumentální srdce. Jako by se ale s tím, jak se jednotlivé svíčky postupně roztékají, ztrácela i nutnost Havlův odkaz nějak osobně interpretovat.

Podrobně…



Novinky

Snímek Gulîstan, Land of Roses si z Locarna odnáší prestižní evropské ocenění Doc Alliance Selection Award

Snímek Gulîstan, Land of Roses si z Locarna odnáší prestižní evropské ocenění Doc Alliance Selection Award

V pořadí již 9. vítězem unikátní filmové ceny Doc Alliance Selection Award se v neděli 7. srpna stala mladá režisérka Zaynê Akyol. Ocenění od roku 2008 uděluje mezinárodní platforma Doc Alliance. Původem kurdská filmařka dlouhodobě žijící v Kanadě převzala cenu během slavnostního ceremoniálu na filmovém festivalu Locarno, spolu s oceněním z rukou ředitelů festivalů sdružení Doc Alliance obdržela také finanční podporu budoucí tvorby ve výši 5 000 euro.

Číst dál…

- 8.8.2016 -

Doc Alliance Selection Award 2016: Nové režisérské talenty a devátý ročník ceny na obzoru

Doc Alliance Selection Award 2016: Nové režisérské talenty a devátý ročník ceny na obzoru

Již od roku 2008 uděluje Doc Alliance mezinárodní cenu určenou především debutujícím režisérům. Ocenění Doc Alliance Selection Award napomáhá zviditelňovat výrazné autorské talenty a podporuje jejich budoucí tvorbu finanční odměnou 5 000 euro. I v roce 2016 síť Doc Alliance vybrala sedm výrazných snímků, které se ucházejí o titul již 9. vítěze ceny. Jméno nového držitele Doc Alliance Selection Award bude vyhlášeno 7. srpna 2016 během slavnostního ceremoniálu na filmovém festivalu v Locarnu.

Číst dál…

- 13.6.2016 -

15 festivalově úspěšných dokumentů po celé ČR v roce 2016 díky projektu KineDok

15 festivalově úspěšných dokumentů po celé ČR v roce 2016 díky projektu KineDok

V minulém roce proběhl pilotní ročník jedinečného mezinárodního projektu KineDok, který přináší projekce autorských dokumentů obohacené o debaty s tvůrci filmů a odborníky nebo jiný zajímavý doprovodný program. Institut dokumentárního filmu letos zve na dalších 15 evropských dokumentů a nabízí možnost site-specific promítání kromě ČR, Slovenska, Maďarska, Rumunska a Chorvatska nově i divákům v Polsku a Norsku. V České republice budou moci fanoušci autorského dokumentu navštívit během roku na 150 projekcí na nejméně 25 nejrůznějších místech a seznámit se se současnou českou a evropskou dokumentární tvorbou.

Číst dál…

- 9.5.2016 -

Další novinky…