// Vaše online dokumentární kino //

Již 10 let pro vás objevujeme ty nejlepší dokumentární filmy



viktor portel

Viktor Portel

Česká republika

Biografie

Od roku 2009 studuje na Katedře dokumentární tvorby FAMU a aktivně se zapojuje do různých kulturních i kulturně-politických projektů. Vlastní filmografie: Hledání ztraceného, ztrácení hledaného (2008), Být rád že vůbec byl (2009), Od bratra k bratru (2010), Prostor pro naši reklamu (2010), Vladimír Špidla, běžec na svém místě (2011), Kaiser Kanner Dirigent (2011).


Filmografie:
2013 Expremiéři (TV seriál)
2013 Radokova Trojská válka (TV film)
2012 Srdce Havel (studentský film)
2011 Kaiser Kanner Dirigent
2011 Vladimír Špidla: Běžec na svém místě
2010 Od bratra k bratru (studentský film)

Kaiser_Kanner_Dirigent

Kaiser Kanner Dirigent

Kaiser Kanner Dirigent (Orig.) / 2011 / Česká republika / 13 min

Film zmnožuje portrét Oldřicha Kaisera...

Podrobně…

srdce_havel_1

Srdce Havel

Srdce Havel (Orig.) / 2012 / Česká republika / 3 min

Davy lidí se scházejí na pohřbu Václava Havla a poslanci zatím schvalují zákon o tom, že se Václav Havel zasloužil o stát. Metaři mezi tím v noci odklízejí donesené svíčky a umělci z nich slévají monumentální srdce. Jako by se ale s tím, jak se jednotlivé svíčky postupně roztékají, ztrácela i nutnost Havlův odkaz nějak osobně interpretovat.

Podrobně…



Novinky

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

„Moje tvorba má dvě části: první z nich se týká přímých politických obrazů násilí, agrese a protestů, převážně v izraelsko-palestinském kontextu. Jedná se o kritiku zpravodajských médií, která zkoumá komplexní, realistické a zároveň surrealistické aspekty těchto obrazů. Druhá část videí je pak abstraktnější a univerzálnější a zabývá se kognitivními, environmentálními a existenciálními záležitostmi,“ představuje režisér svoji tvorbu.

Číst dál…

- 16.1.2017 -

Charta 77

Charta 77

Čtyřicáté výročí založení Charty 77 si připomínáme dokumentárními profily signatářů této důležité iniciativy protikomunistického odboje. Poznejte kontext této historické události prostřednictvím autentického filmového zážitku.

Číst dál…

- 10.1.2017 -

Šťastné a filmové z DAFilms!

Šťastné a filmové z DAFilms!

Zvýhodněné předplatné na DAFilms.cz je dárek, který díky své různorodosti nikdy neomrzí. Pořídit jej můžete pro vaše blízké nebo jen tak – pro sebe.

Číst dál…

- 14.12.2016 -

Další novinky…