Ondřej Vavrečka (Česká republika)

Filmař Ondřej Vavrečka je též hudebníkem a výtvarníkem. Svět je pro něj řetěz znaků, on se nachází v roli dešifranta: pracuje se slovy, zvuky a 16 mm filmovými obrazy. Z nich lepí filmy. Anebo dává dohromady a vytváří nějaké jiné obrazy, stroje, objekty či texty. Je také jedním z členů junk rock’n’rollové kapely Paumanok a předsedá Společnosti pro vzkříšení domorodých kultur Manahata.


Filmografie:
Já + 5 x 30 m x 16 mm + Bolex H16 (2005, 15 min.)
Dobrý den, paní L. (2005, 13 min.)
Novosti dnja (2006, 50 min.)
Sedm uší zvířetníku (2007, 37 min., s V. Ježkovou)
Lípa třetího tisíciletí (2008, 32 min.)
Počátek a lev (2009, 124 min.)
Ultimum refugium (2011, 138 min.)
Mezi námi (2014, 99 min.)
De Potentia Dei (2016, 66. min.)

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.