// Vaše online dokumentární kino //

Již 10 let pro vás objevujeme ty nejlepší dokumentární filmy



ondrej_vavrecka

Ondřej Vavrečka

Česká republika / Web

Biografie

Filmař Ondřej Vavrečka je též hudebníkem a výtvarníkem. Svět je pro něj řetěz znaků, on se nachází v roli dešifranta: pracuje se slovy, zvuky a 16 mm filmovými obrazy. Z nich lepí filmy. Anebo dává dohromady a vytváří nějaké jiné obrazy, stroje, objekty či texty. Je také jedním z členů junk rock’n’rollové kapely Paumanok a předsedá Společnosti pro vzkříšení domorodých kultur Manahata.


Filmografie:
Já + 5 x 30 m x 16 mm + Bolex H16 (2005, 15 min.)
Dobrý den, paní L. (2005, 13 min.)
Novosti dnja (2006, 50 min.)
Sedm uší zvířetníku (2007, 37 min., s V. Ježkovou)
Lípa třetího tisíciletí (2008, 32 min.)
Počátek a lev (2009, 124 min.)
Ultimum refugium (2011, 138 min.)
Mezi námi (2014, 99 min.)
De Potentia Dei (2016, 66. min.)

De_Potentia_Dei_1

De Potentia Dei (česká verze)

De Potentia Dei (česká verze) (Orig.) / 2016 / Česká republika / 66 min

Kazimír Malevič chtěl spálit všechno umění a z popelu udělat černé čtverce. Černý čtverec (ono „všechno“ umění) se však zde neobjevil náhodou. Jaký je jeho původ? Není čtverec vlastně kruhem, návratem „všeho“? A má se o důležitých věcech vůbec mluvit? Tu se počíná špionážní problém...

Podrobně…

De_Potentia_Dei_main

De Potentia Dei (EN verze)

De Potentia Dei (English version) (Orig.) / 2016 / Česká republika / 66 min

Kazimír Malevič chtěl spálit všechno umění a z popelu udělat černé čtverce. Černý čtverec (ono „všechno“ umění) se však zde neobjevil náhodou. Jaký je jeho původ? Není čtverec vlastně kruhem, návratem „všeho“? A má se o důležitých věcech vůbec mluvit? Tu se počíná špionážní problém...

Podrobně…

sedm_usi_1

Sedm uší zvířetníku

Sedm uší zvířetníku (Orig.) / 2007 / Česká republika / 37 min

Místa, kam přilehly nejzářivější hvězdy daných znamení se stala místy průzkumu a záznamu tamějších pohybů tlumočených nástrojem Ťereminvoxem...

Podrobně…



Novinky

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

„Moje tvorba má dvě části: první z nich se týká přímých politických obrazů násilí, agrese a protestů, převážně v izraelsko-palestinském kontextu. Jedná se o kritiku zpravodajských médií, která zkoumá komplexní, realistické a zároveň surrealistické aspekty těchto obrazů. Druhá část videí je pak abstraktnější a univerzálnější a zabývá se kognitivními, environmentálními a existenciálními záležitostmi,“ představuje režisér svoji tvorbu.

Číst dál…

- 16.1.2017 -

Charta 77

Charta 77

Čtyřicáté výročí založení Charty 77 si připomínáme dokumentárními profily signatářů této důležité iniciativy protikomunistického odboje. Poznejte kontext této historické události prostřednictvím autentického filmového zážitku.

Číst dál…

- 10.1.2017 -

Šťastné a filmové z DAFilms!

Šťastné a filmové z DAFilms!

Zvýhodněné předplatné na DAFilms.cz je dárek, který díky své různorodosti nikdy neomrzí. Pořídit jej můžete pro vaše blízké nebo jen tak – pro sebe.

Číst dál…

- 14.12.2016 -

Další novinky…