Catarina Mourão

Catarina Mourão (Portugalsko)

Catarina Mourão vystudovala hudbu, právo a film (magisterské studium na Bristolské univerzitě). V roce 1998 založila portugalskou dokumentární asociaci AporDOC. Od roku 2000 vyučuje hraný a dokumentární film. V roce 2000 založila společně s filmařkou Catarinou Alves Costa lisabonskou nezávislou produkční společnost Laranja Azul zaměřenou na tvůrčí dokument a výtvarné umění. V současné době se po letech vyučování a natáčení rozhodla vrátit do studentských lavic k filmovým experimentům. Nastoupila na doktorské studium filmové tvorby na Univerzitě v Edinburghu.


Filmografie:
1994 - Mecca Before I die (5 min)
1996 - The port (10 min)
1997 - Fora de Água (Out of Water) (48 min)
1998 - A Dama de Chandor (The Lady of Chandor) (90 min)
2002 - Próxima Paragem “Next Stop” (15 min)
2002 - Desassossego “Restless” (75 min)
2005 - A minha aldeia já não mora aqui (“My village doesn’t live here anymore”) (58 min)
2006 - À Flor da Pele | On Edge (64 min)
2010 - Pelas Sombras (“Through Shadows”) (83 min)
2012 - Lisbon-Ground - 2 videoinstalace (64 min and 14 min)

Films

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.