Dariusz Kowalski

Dariusz Kowalski (Polsko)

Dariusz Kowalski se věnuje produkci a distribuci celovečerních dokumentů v Polsku. Několik let pracoval jako televizní producent. Věnuje se i scénaristice a režii vzdělávacích pořadů pro polskou televizi TVP. Pracoval pro DOCBOAT / WARSAW NONFICTION E-FEST, mezinárodní filmový festival zamřující se na dokumentární tvorbu. Ve společnosti Ragusa Film působí jako zástupce akvizicí a sales. V minulosti působil jako předseda filmového institutu Social Institute of Film a jako festivalový ředitel helsinské společnosti pro lidská práva (Helsinki Foundation for Human Rights).

Filmografie:

Richtung Nowa Huta - 2012
Toward Nowa Huta (Richtung Nowa Huta ) - 2012
Interrogation Room - 2009
Optical Vacuum - 2008
Interstate - 2006
Elements - 2005
Luukkaangas - Updated Revisited - 2004
Ortem - 2004

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.