Fotografie není k dispozici.

Ondrej Rudavský (Slovensko)

Ondrej Rudavský (*1966, Bratislava) studoval ilustraci a grafiku na Střední uměleckoprůmyslové škole a rok se věnoval Animaci a experimentální filmové tvorbě na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Jako dvacetiletý v roce 1986 emigroval do USA. Patří mezi nejúspěšnější slovenské umělce v zahraničí. Pracuje s různými médii – film, animace, malba, fotografie, video instalace, digital art, ilustrace, šperk, kostýmy, socha, hudba. Za svoje filmy získal mnoho ocenění, včetně Golden Eagle, Monitor Award, nominace na americkou hudební cenu Grammy a hlavní cenu MTV Award za klip Kiko and the Lavender Moon pro kapelu Los Lobos. Je autorem hudebních videoklipů zpěváka Mobyho a skupiny Dead Can Dance. Jeho díla byla prezentovaná na prestižních filmových festivalech, například Sundance Film Festival, New York Film Festival a výstavních místech jako například Museum of Modern Art/New York.

Filmografie

  • Slovensko 2.0
    2014
  • Měsíc
    2012
  • Solution
    2006

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít