Fotografie není k dispozici.

Martin Kohout (Česká republika)

Vystudoval sociologii na FFUK a dokumentární tvorbu na FAMU. Ve svých filmech se zaměřuje na společensko-politická témata. Ve filmu JUDr. Michal Dainišovič (2010) se zabývá podílem viny občanů na fungování minulého režimu v rámci konceptu banality zla (nejlepší dokumen FAMUFEST 2010, Cena Andreje Stankoviče ex aequo). Další dílo Neviditelná ruka trhu: Privatizace Barrandova (2012) je film o tom jak porevoluční nadšení a ideologie řídily osudy lidí a majetku na příkladu dramatu Barrandovských ateliérů (Mimořádná cena poroty Trilobit Beroun). Absolventský film Česká cesta aneb Proč došlo ke kuponové privatizaci? (2015) se pokouší skrze konfrontaci výpovědí tehdejších účastníků rozhodovacího procesu a archivních materiálů o analýzu všech důvodů, které vedly k realizaci tohoto obřího privatizačního experimentu (Cena Andreje Stankoviče ex aequo).

Filmografie

  • Hlasy pro prezidenta aneb Pokus o kontrarevoluci
    2021
  • Česká cesta
    2015
  • Neviditelná ruka trhu: privatizace Barrandova
    2012
  • JUDr. Michal Danišovič
    2010
  • Chceme čistý boty
    2010
  • Mravenci proti minulosti a přítomnosti
    2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít