// Vaše online dokumentární kino //

Již 10 let pro vás objevujeme ty nejlepší dokumentární filmy



Martin_Kohout

Martin Kohout

Česká republika

Biografie

Absolvent dokumentaristiky na FAMU Martin Kohout dříve absolvoval obor sociologie na FF UK, přičemž tématem jeho diplomové práce byla kupónová privatizace. Na MFDF Ji.hlava byly uvedeny jeho studentské filmy JUDr. Michal Danišovič (2010) o příslušníkovi VB, který zodpovídal za policejní zásahy během sametové revoluce, Neviditelná ruka trhu: Privatizace Barrandova (2012) a Česká cesta (2015).


Filmografie:
2015 Česká cesta
2012 Neviditelná ruka trhu: privatizace Barrandova (studentský film)
2010 JUDr. Michal Danišovič (studentský film)
2010 Chceme čistý boty (studentský film)
2009 Mravenci proti minulosti a přítomnosti (studentský film)

Ceska_cesta_1

Česká cesta

Česká cesta (Orig.) / 2015 / Česká republika, Slovensko / 92 min

Dokumentární film Česká cesta popisuje příběh československé ekonomické transformace 90. let, zejména pak proslulé metody kupónové privatizace, která byla jádrem i jakýmsi vývěsním štítem tohoto procesu...

Podrobně…



Novinky

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

„Moje tvorba má dvě části: první z nich se týká přímých politických obrazů násilí, agrese a protestů, převážně v izraelsko-palestinském kontextu. Jedná se o kritiku zpravodajských médií, která zkoumá komplexní, realistické a zároveň surrealistické aspekty těchto obrazů. Druhá část videí je pak abstraktnější a univerzálnější a zabývá se kognitivními, environmentálními a existenciálními záležitostmi,“ představuje režisér svoji tvorbu.

Číst dál…

- 16.1.2017 -

Charta 77

Charta 77

Čtyřicáté výročí založení Charty 77 si připomínáme dokumentárními profily signatářů této důležité iniciativy protikomunistického odboje. Poznejte kontext této historické události prostřednictvím autentického filmového zážitku.

Číst dál…

- 10.1.2017 -

Šťastné a filmové z DAFilms!

Šťastné a filmové z DAFilms!

Zvýhodněné předplatné na DAFilms.cz je dárek, který díky své různorodosti nikdy neomrzí. Pořídit jej můžete pro vaše blízké nebo jen tak – pro sebe.

Číst dál…

- 14.12.2016 -

Další novinky…