Fotografie není k dispozici.

Amy Wong (Kanada)

Amy Wong is a filmmaker and journalist originating from Canada. Her short film BRIDGE 5 (2011), a wordless portrait about a poor Roman man who lives on a bridge, was selected at the Visions du Réel competition in Nyon, Switzerland.

Before moving to Geneva in 2007, where she now resides, she covered stories about arts, identity, eco-innovations and politics as a video journalist for the Canadian Broadcasting Corporation. She is presently a journalist for the Swiss Broadcasting Corportation (SRG SSR idée suisse), and has recently completed her Master of Fine Arts in Cinema at the University of Fine Arts in Western Switzerland (HES-SO / ECAL/HEAD).

Her future projects include a personal documentary about the search for her family in North Korea (NORTH SOUTH), and a docudrama surrounding the European Union's economic crisis (MONEY PROBLEMS). She also plans to start work on a fictional murder mystery on a garden plot (THE PLOT).

Filmografie

  • LA FERME
    THE FARM) (2010
  • PONTE 5
    BRIDGE 5) (2011
  • MY SWISS BLUEBERRY PIE
    2012
  • 비빔밥 / BIBIMBAP
    2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít