Fotografie není k dispozici.

Vladislava Plančíková (Slovensko)

Vladislava Plančíková vyrástla v malej maďarskej dedine na juhu Slovenska. Záujem o ľudské príbehy, dejiny a sociálnu sféru ju priviedli k štúdiu žurnalistiky na FiF UK v Bratislave. Po získaní bakalárskeho titulu začala študovať dokumentárnu tvorbu na FTF VŠMU v Bratislave.

Medzi filmy vybrané na festivaly patrí: A. Kraus (2010) - Trieste Film Festival (Eastweek Project - New Talents, Great Masters), Papa (2008) - Festival Early Melons Bratislava a Našiel by som cvrčka v tráve (2009) - Film Festival DOCS, Študentský filmový festival Áčko - nominácia za najlepší dokumentárny film.

Pracovala na viacerých projektoch pre Slovenskú televíziu, napríklad - Ako Axa Šťastná šťastie priniesla (dokumentárny cyklus Deti o deťoch), Hravá (dokumentárny triptich Iné ženy), Vyšumené atrapy, Život pár sekúnd pozadu (dokumentárny cyklus Fetiše socializmu), publicistická relácia Cesty. Pracovala na projektoch pre rôzne neziskové organizácie (Úsmev ako dar, Návrat, Hodina Deťom) - Anglicko-slovenská pusa, Z domova domov, Kukulienka z cyklu Uspávanie (Návrat). Zaujímajú ju najmä sociálne a rodinné témy.

Aktuálne pracuje na dokumentárnom filme Čierno-biela mágia.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít