// Vaše online dokumentární kino //

Již 10 let pro vás objevujeme ty nejlepší dokumentární filmy



Ricardo_Iscar_Alvarez

Ricardo Íscar Álvarez

Španělsko

Biografie

Ricardo Íscar Álvarez is Spanish filmmaker and lecturer. He studied Law at Salamanca University, Film Studies at Complutense University of Madrid and Film Direction at the German Film and Television Academy. He lived and worked in Berlin for 10 years.


Filmography:
El Foso (110 min, 2012)
Danza a los Espíritus (80 mins, 2009)
Juego Limpio (8 mins, 2009)
Soledad (25 mins, 2008)
Tierra Negra (90 mins, 2004)
El Cerco (13 mins, 2002-2006)
La Punta del Moral (57 mins, 2001)
Badu. Stories from the Negev Desert (63 mins, 1993-4)
El Diario de Manuel Ángel (32 mins, 1991)
A la Orilla del Río (22 mins, 1991)
Die Reise der Ida Irma nach Lunow (55 mins, 1990)
Die Tauben Essen Wassermelone (11 mins, 1987)
Baüme (22 mins, 1998)

Dance_to_the_spirits_1

Dance to the Spirits

Danza a los Espíritus (Orig.) / 2009 / Španělsko / 79 min

Dance to the Spirits is a creative documentary project that was shot in Nsola, an Evuzok village in the middle of the south Cameroon jungle. To the Evuzok there are two kinds of diseases that require different treatments: the «natural» ones and the ones from the night world, caused by sorcery. This is the story of Mba Owona Pierre the village chief and the ngengang, the «healer»...

Podrobně…



Novinky

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

„Moje tvorba má dvě části: první z nich se týká přímých politických obrazů násilí, agrese a protestů, převážně v izraelsko-palestinském kontextu. Jedná se o kritiku zpravodajských médií, která zkoumá komplexní, realistické a zároveň surrealistické aspekty těchto obrazů. Druhá část videí je pak abstraktnější a univerzálnější a zabývá se kognitivními, environmentálními a existenciálními záležitostmi,“ představuje režisér svoji tvorbu.

Číst dál…

- 16.1.2017 -

Charta 77

Charta 77

Čtyřicáté výročí založení Charty 77 si připomínáme dokumentárními profily signatářů této důležité iniciativy protikomunistického odboje. Poznejte kontext této historické události prostřednictvím autentického filmového zážitku.

Číst dál…

- 10.1.2017 -

Šťastné a filmové z DAFilms!

Šťastné a filmové z DAFilms!

Zvýhodněné předplatné na DAFilms.cz je dárek, který díky své různorodosti nikdy neomrzí. Pořídit jej můžete pro vaše blízké nebo jen tak – pro sebe.

Číst dál…

- 14.12.2016 -

Další novinky…