Fotografie není k dispozici.

Martin Kollár (Slovensko)

Martin Kollár (1971, Žilina, ČSSR), fotograf, kameraman a režisér, vystudoval katedru kameramanské tvorby a fotografie na VŠMU v Bratislavě. Coby fotograf pracuje na dlouhodobých projektech ve východní Evropě, Francii, Německu a Izraeli. Za svou tvorbu získal mnohá ocenění (mimo jiné Prix Elysée v Lausanne, 2015). Jeho díla jsou prezentována na výstavách po celém světě (např. Brooklyn Museum, Slovenská národní galerie v Bratislavě, La Maison Européenne de la Photographie v Paříži, Martin-Gropius-Bau v Berlíně). Vydal čtyři knihy fotografií. Jako kameraman pracoval na mnoha snímcích, mj. 66 sezón (2003), Jak se vaří dějiny (2009), Sametoví teroristé (2013) či Koza (2015). Jeho režijním debutem byl krátkometrážní autobiografický film Autoportrét (2012). MFF KV

Filmografie

  • 5. október
    2016
  • Autoportrét
    2012

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít