Scéna z filmu Cassis
Scéna z filmu Cassis
Scéna z filmu Cassis
Scéna z filmu Cassis

Cassis

Režie
Rok 
1966
Země
  • Spojené státy
Délka
6min 

V červenci roku 1966 odjel Jonas Mekas k příteli, filmaři Jeromu Hillovi, do Provence. Hill koupil dům v přístavu Cassis blízko místa, kde bydlel a odkud maloval pointilista Georges Seurat. Mekas na Bolexu zachytil ten úhel pohledu, světlo, slunce na mořské hladině, jak se na něj dennodenně díval před stoletím malíř. Jeden den od rána do večera. „Jak den postupoval a blížil se večer, jak jsem se díval na moře a to světlo, myslím, že jsem začal chápat Seurata: on byl realistický malíř. Viděl jsem z okna stejné pointilistické snímky, stejnou hru světla."

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít