Scéna z filmu My Paris Movie

My Paris Movie

Režie
Rok 
2011
Země
  • Spojené státy
Délka
159min 
Zvukové stopy 

Jonas Mekas has said multiple times: “If I spend at least three days in one place I start to take root”. The author has intermittently spent 19 years in Paris where the film was shot. Thus, Jonas Mekas can be paraphrased to say that love begins to bloom for the location where one spends more than three days. “My Paris Movie” is a love letter to Paris. It was here that the godfather of the American avant-garde film met the long deceased poets and philosophers whose spirits are still wandering the city streets, as well as living, cheerful and playful friends that are always there despite the distance in terms of time and space. Many Lithuanians who have visited Paris two years ago can tell an anecdote: there was this person walking down the promenade along the Seine River with a T-shirt saying "Make War not Love"… in a familiar handwriting of Jonas Mekas.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít