Scéna z filmu A Valparaíso
Scéna z filmu A Valparaíso
Scéna z filmu A Valparaíso

A Valparaíso

Režie
Rok 
1962
Země
  • Francie
  • Chile
Délka
27min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Nikdy se nelze zastavit u povrchu jevu, i kdyby nás svou formou sebevíc upoutával, neboť vnější podoba proudu ještě nevystihuje charakter řeky, prohlásil Joris Ivens, který vyzval Chrise Markera, aby napsal komentář pro dokument o chilském přístavním městě. Nizozemský filmař, zásadně ovlivňující vývoj světové dokumentaristiky, byl právě na Kubě, kde formou cestovního deníku natáčel porevoluční situaci, ale snímek Ve Valparaisu, vyznačující se znamenitou montáží a neobvyklým, novátorským užitím barvy, náleží k poetické linii jeho tvorby.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít