Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes

Fany a pes

Režie
Rok 
2019
Země
  • Německo
  • Belgie
  • Česká republika
  • Lucembursko
Délka
86min 
Zvukové stopy 

Lipsko 1989. Dvanáctiletá Fany se s láskou stará o Sputnika, psa její nejlepší kamarádky Sophie, která odjela s maminkou na letní prázdniny do Maďarska. Na začátku školního roku se však Sophie do třídy nevrátila… jako mnoho jiných uprchla s maminkou na Západ. Fany se odvážně vydává kamarádku hledat, chce jí vrátit psa Sputnika. Stane se tak svědkem pohnutých událostí, které změní budoucnost celé země. Napínavý a zároveň laskavý animovaný film o síle přátelství a odvaze změnit historii se hluboce dotkne nejen mladých diváků.

Naše doporučení

Německý koprodukční snímek líčí pád komunismu atypickou formou animovaného příběhu, a s tématem tak srozumitelně seznamuje také mladší publikum. Hrdinkou nepatetického vyprávění je dvanáctiletá školačka Fany. Letní prázdniny roku 1989 se chýlí ke konci a dívka chce své kamarádce vrátit jejího psa Sputnika. V ulicích se ale objevují první demonstrující davy. Starší diváci ocení do detailů propracovanou animaci, která s až dokumentaristickou věrností oživuje šedivou realitu pozdního socialismu.


Nabízíme možnost sjednání online projekce pro školky za cenu 49 Kč za žáka / žákyni. Školní projekci lze sjednat skrze Pilot Film, kontakt: Johana Hořejší
Další informace k filmu a doplňkové edukační materiály najdete na stránce Fany a pes.

Recenze filmu na aktualne.cz.

Film bohužel není dostupný :(

Omlouváme se, ale tento titul není ve vaší zemi k dispozici.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít