Scéna z filmu Krajina
Scéna z filmu Krajina

Krajina

Režie
Rok 
2003
Země
  • Rusko
Délka
60min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Strohé, sebe stravující stylistické cvičení představuje skoro jediný posouvající se záběr, jímž jako by do sebe svinutá zimní krajina pozorovala ty, kteří ji chtějí skutečně vidět. Oprýskaný kostel, dřevěné domky na okraji pole, silnice, po níž se opouští středoruské provinční městečko, a nakonec vše překrývající lidské tváře se společně otáčejí v rafinované laboratoři jediného pohybu. Zvrstvené zvuky náměstí, psů a ptáku, vlaku, aut a lidí, všech těch posouvanývh věcí, tvoří jedinečné naladění místa zapadaného sněhěm, kde desítky cestujících čekají na autobusové zastávce. Věty se odpařují v mrazivém vzduchu, lidé se pohupují, postavy mluví, dotýkají se svými hlasy, jsou si tak blízko svými zvuky, které jediné určují proměnlivé hranice těla v zalidněné samotě dlouhé panorámy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít