Scéna z filmu The War on Drugs / DE verze
Scéna z filmu The War on Drugs / DE verze
Scéna z filmu The War on Drugs / DE verze

The War on Drugs / DE verze

Režie
Rok 
2007
Země
  • Rakousko
Délka
99min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Od doby, kdy Richard Nixon vyhlásil válku s drogami, uplynulo více než třicet let. Dnes tvoří obchod s drogami přes 7% mezinárodního trhu. Film ukazuje, jak se taková válka vede, a zkoumá situaci v Kolumbii a ve Spojených státech. V čele války s drogami stojí americké policejní sbory DEA (Drug Inforcement Administration). V Kolumbii bojují USA proti drogám narušováním dodavatelského řetězce. V rámci široké ofenzivy zvané Plán Kolumbie se provádějí postřiky polí koky a máku, které mají zničit úrodu. Avšak ani po mnoha letech poprašování se nepodařilo zmenšit rozsah pěstitelských oblastí.V četných odlehlých oblastech Kolumbie nemají rolníci jiné schůdné alternativy obživy, než je pěstování rostlin koky. Koka tak pro ně představuje jediný způsob obživy. Ve Spojených státech je drogová prohibice doprovázena také tvrdými vězeňskými postihy pro všechny, kdo porušují protidrogový zákon. Osudy Richarda Paeyho a Sharandy Jonesové ukazují společenský, politický a osobní dopad takovýchto opatření. Válka s drogami je analýzou války, která začala před téměř čtyřiceti lety, avšak nic nenasvědčuje tomu, že by měla odeznít.
http://www.war-on-drugs.com

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít