Scéna z filmu Surya
Scéna z filmu Surya
Scéna z filmu Surya

Surya

Režie
Rok 
2006
Země
  • Belgie
Délka
76min 
Titulky 

Bylo, nebylo. Deset vypravěčů z rozmanitých kultur současnosti vymýšlí společný příběh. Každý z nich vlastním způsobem a ve vlastním jazyce dotváří životní osudy bezejmenného hrdiny. Vůně kultur, chuť slov a cestovatelský nádech nás přenášejí od jednoho vypravěče k druhému.

Podobně jako epický příběh osciluje i film mezi fantazií a skutečností, vnitřním a vnějším světem, dokumentem a fikcí.

Óda na ústní podání.

Tento impresionistický film vznikl v rámci suchozemské odysey ve veřejných dopravních prostředcích od setmění do svítání, od Evropy po Asii (Belgie, Slovensko, Syrie, Kurdistán, Irán, Pakistán, Indie, Nepál, Tibet, Čína, Vietnam). Audiovizuální performance tam, kde představivost a tvořivost překračují hranice.


Verze s francouzskými a nizozemskými titulky je dostupná pouze ve formátu ke stažení.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít