Scéna z filmu Unternehmen Paradies
Scéna z filmu Unternehmen Paradies
Scéna z filmu Unternehmen Paradies

Unternehmen Paradies

Režie
Rok 
2002
Země
  • Německo
Délka
59min 

V tomto neobvyklém portrétu města Berlín není vyobrazen jako rušná nová metropole, ale jako město, které si jde zcela nevzrušeně po svých. Na pomalé dokumentární procházce městem se nám dostává privilegia zdálky pozorovat gesta a pohyby lidí, kteří v rozlehlých a překvapivě prázdných městských prostorech vyhledávají nejrůznější aktivity. Zdánlivě lhostejná kamera nám ukazuje mezinárodní summity, demonstrace, průvody, sídliště a nákupní centra. Když pomalu rozpoznáváme rytmus života ve městě, je to, jako bychom se stávali svědky života na jiné planetě; tento dojem ještě zesiluje hudba, jediný nenápadný komentář, který nám film nabízí.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít