Scéna z filmu Don't Get Me Wrong
Scéna z filmu Don't Get Me Wrong
Scéna z filmu Don't Get Me Wrong

Don't Get Me Wrong

Režie
Rok 
2007
Země
  • Rumunsko
Délka
50min 
Titulky 

Svět sám pro sebe, kde vládnou pravidla, která odporují běžnému rozumu, a přesto jsou dokonale platná. Dny tu ubíhají v každodenní rutině a nekonečných rozhovorech o životě, smrti, Bohu, předpovědi počasí: co je božské a co ne? Kdo přináší déšť a kdo sucho? A vůbec, co je vůbec normální a co ne...

Na křehké, téměř nerozlišitelné hranici mezi fikcí a dokumentem film přemýšlivým a obrazově vytříbeným způsobem sleduje komunitu lidí žijících na okraji, která má neměnnou, nesmírnou lidskou hodnotu, ačkoli ze sociálně utilitárního pohledu je tato hodnota nulová.

Zdánlivě absurdní děje tak nabývají skrytých významů a hlubokých emocí – jediný způsob, jak uniknout absurditě bytí, je láska.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít