Scéna z filmu Debata po Auto*Matu Martina Marečka

Debata po Auto*Matu Martina Marečka

Rok 
2009
Země
  • Česká republika
Délka
11min 
Zvukové stopy 

Marečkův film je protkaný nejrůznějšími absurdními momenty, které zažívají členové této organizace při svém úsilí o regulaci pražské automobilové dopravy. Zábavné momenty skýtají zejména scény, v nichž se aktivisté snaží o komunikaci s pražským zastupitelstvem. Hlavní hvězdou filmu se stal pražský primátor Pavel Bém, díky podrobnému zachycení vývoje jeho komunikace se členy sdružení.

Martin Mareček poukázal na svůj schizofrenní pocit při natáčení, neboť působil uvnitř této organizace a zároveň působil jako její pozorovatel skrze filmovou kameru. Na projekci byl přítomen i současný mluvčí Auto*Matu Michal Křivohlávek. Ten by považoval za úspěch, kdyby v časovém horizontu tří let dosáhl razantnější podpory veřejné dopravy ze strany pražského magistrátu.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

  • Originální název
    Debata po Auto*Matu Martina Marečka
  • Délka
    11 min (1-15 min.)
  • Rok
    2009
  • Země
    • Česká republika

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít