Scéna z filmu The Town of Badante Women
Scéna z filmu The Town of Badante Women
Scéna z filmu The Town of Badante Women

The Town of Badante Women

Režie
Rok 
2009
Země
  • Bulharsko
Délka
70min 
Zvukové stopy 
Titulky 

V malém starobylém lázeňském městečku Varšec v Bulharsku panuje velká nezaměstnanost. Nejvýdělečnější zaměstnání místních obyvatel se nachází až za jeho branami. Nachází se dokonce až za hranicemi země! Za místem pečovatelky, tzv. „badante“, se do Itálie hrnou stovky místních žen. Městečko se s emigrací žen v tak nevídané míře setkává poprvé. Šíří se různé fámy, co vlastně ženy do Itálie láká. Podle některých jsou to milostné pletky s cizinci, jiní si myslí, že si vydělávají v sexuálním průmyslu. Život a práce v cizině skutečně poznamenává jejich rodinné a osobní vztahy. V létě se na krátkou dobu vrací k manželům a dětem, zbytek roku však tráví ve svých nových italských domovech. Některé z nich se rozvedou, jiné žijí paralelní životy. Ať tak či onak, většina žen své rodiny nadále podporuje.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít