Scéna z filmu Miss Veselá
Scéna z filmu Miss Veselá
Scéna z filmu Miss Veselá

Miss Veselá

Režie
Rok 
2011
Země
  • Česká republika
  • Dánsko
Délka
26min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Snímek nahlíží český fenomén soutěží krásy očima mladé dívky, která se účastní soutěže Miss High School. Během soutěže se snaží přesvědčit sebe sama, že je jiná než ostatní dívky, na konci se pak zamýšlí nad tím, zda do tohoto světa vůbec patří. Simona poprvé v životě opouští svou rodnou vísku v jižních Čechách a vydává se do průmyslového města na severu, kde chce zkusit štěstí v soutěži krásy Miss High School. Zde se však setkává s bizarním způsobem seberealizace, velkým množstvím soutěží a povrchním přístupem, na který není zvyklá. Během soutěže se snaží přesvědčit sebe sama, že je jiná než ostatní dívky - jistá část této zkušenosti ji však přiměla, aby svět českých soutěží krásy prozatím neopouštěla.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít