Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (3/4) - Jan Ruml
Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (3/4) - Jan Ruml
Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (3/4) - Jan Ruml
Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (3/4) - Jan Ruml

Evoluce 4 z revoluce (3/4) - Jan Ruml

Režie
Rok 
2010
Země
  • Česká republika
Délka
57min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Portréty 4 osobností sametové revoluce, zachycené v průběhu 20 let. Jan Ruml, Michael Kocáb, Kryštof Rimský, Martin Mejstřík – a my všichni dvacet let po sametu.


Jan Ruml – disident, ministr vnitra, předseda parlamentní strany, manažer, právník. Zasloužilý demonstrant a sázeč stromů. Michael Kocáb - rocková hvězda, poslanec, podnikatel, hudebník a ministr, otec tří dětí. Nadaný a schopný hráč. Kryštof Rímský - student, anarchista, feťák, student, herec, milující manžel, otec. Bouřlivák s otevřeným srdcem. Martin Mejstřík - student, novinář, zahradník, domovník, senátor, otec tří dětí. Čeká, kam ho Bůh pošle.


Natáčení začal režisér Pavel Koutecký v roce 1990, tehdy v jednom z posledních filmových týdeníků promítaných v kinech s názvem PO ROCE. Pokračoval v něm až do roku 2006. Z podnětu producentky po něm převzal štafetu režisér Jan Šikl. Zaznamenané události životů čtveřice hrdinů jsou v mnohém typické pro vývoj české společnosti od zlomového roku 1989. Filmem diváka provedou animované předěly.


Jan Ruml je známou postavou vysoké politiky, ministr vnitra i předseda parlamentní strany. Dnes po vystudování vysoké školy pracuje jako novinář a manažer v soukromém sektoru. Neustále pochybuje o správnosti vlastních kroků, hledá neúnavně nové cesty. Je osobností se smyslem pro zodpovědnost za veřejný prostor, stále kriticky hodnotící vlastní přínos, nezištný a vnímající širší společenské souvislosti.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít